Terugblik SDN Night .NET6 Launch Powered by Ordina

Op dinsdag 9 november heeft SDN in samenwerking met Ordina MTech een .NET 6 Launch Event bij Ordina in Nieuwegein georganiseerd. In de Plaza van Ordina kwam tijdens deze SDN Night een groep van 40 Microsoft Professionals bijeen voor de release van Microsoft .NET 6 en Visual Studio 2022.

Microsoft heeft maandag 8 november de 2022-release van Visual Studio en dinsdag 9 november de definitieve versie van .NET 6 algemeen beschikbaar gemaakt. Met deze versie van Visual Studio (VS) hebben developers voor het eerst een 64-bit versie van het platform ter beschikking. Deze 64-bit versie moet meer mogelijkheden bieden om alle systeembronnen te benutten. Vooral als developers gedurende langere tijd met bepaalde oplossingen moeten werken. Met VS 2022 kunnen developers bijvoorbeeld dagenlang het platform laten draaien, zelfs met oplossingen die meer dan 700 projecten omvatten.

De avond begon met een hapje en een drankje. Gevolgd door de opening van de meet-up door Roelant Dieben (Sr. Cloud Architect bij Ordina MTech) en Kelly Verschoor (Partner Manager bij SDN). Om 17.00 uur keken we live naar de keynote van Microsoft. Een interessante sessie van een uur waarin Scott Hunter en z’n team alle ins & outs van .NET 6 presenteerden. Na de keynote stond er een heuse pizzafoodtruck buiten waar iedereen een heerlijke verse pizza kon laten bereiden. Vervolgens was het tijd voor een inhoudelijke panelsessie met verscheidene .NET experts aan het woord die de keynote evalueerden. Op interactieve wijze barstte de discussie los over de lancering van .NET 6. De experts en de meet-up deelnemers wisselden hun ervaringen en verwachtingen uit. Zo gingen we in discussie over de voor- en nadelen van .NET 6 ten opzichte van het .NET Framework. Daarnaast hebben we gezien dat Microsoft Blazor nog steeds erg belangrijk vindt en hebben we de nieuwe features besproken. Ten slotte sloten we de avond af met een borrel waarin nog veel werd nagepraat met elkaar over de nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft!