Microsoft geeft voorproef op de .NET 9 Preview 6 met een reeks updates

De nieuwste .NET 9-preview brengt updates in de code-indeling aan de RyuJIT-compiler, caching-verbeteringen aan ASP.NET Core, het Metrics Gauge-instrument en nog veel meer.

Microsoft heeft de zesde preview gereleased van het geplande .NET 9, een belangrijke release van het platformonafhankelijke softwaredevelopment framework van het Microsoft dat verbeteringen met zich meebrengt op gebieden variërend van code-indeling tot System.Numerics. Met .NET 9 introduceert het ASP.NET-webframework vingerafdrukken van statische webmiddelen, wat belooft het cachegedrag te verbeteren en snellere laadtijden mogelijk te maken.

.NET 9 Preview 6, te downloaden van https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet/9.0   werd op 15 juli geïntroduceerd. Verbeteringen in de codelay-out vloeien voort uit de refactoring van de stroomdiagramgegevensstructuren van de RyuJIT-compiler om verschillende beperkingen rond de blokvolgorde te verwijderen en om de waarschijnlijkheid van uitvoering in elke besturingsstroomwijziging tussen blokken. Er zijn ook investeringen gedaan om ervoor te zorgen dat profielgegevens worden doorgegeven en onderhouden terwijl de stroomgrafiek van de methode wordt getransformeerd. Hierdoor kon het algoritme voor het herordenen van blokken van RyuJIT worden vervangen door een eenvoudigere, meer globale aanpak, aldus Microsoft.