Microsoft kondigt te komst aan van een officiele OpenAI bibliotheek voor .Net developers

Microsoft kondigt de komst aan van een officiële OpenAI-bibliotheek voor .NET-developers. De OpenAI-bibliotheek ondersteunt de volledige OpenAI API en het nieuwste vlaggenschipmodel van OpenAI, GPT-4o, dat in realtime over audio, beeld en tekst kan redeneren.

De OpenAI .NET API-bibliotheek,  beschikbaar in een eerste bèta, is toegankelijk via NuGet.

Als gevolg van de samenwerking van Microsoft met OpenAI biedt de OpenAI .NET API-bibliotheek synchrone en asynchrone toegang tot de OpenAI REST API vanuit .NET-applicaties. Het ondersteunt mogelijkheden, waaronder Assistants v2, voor het bouwen van AI-assistenten binnen applicaties, en Chat Completions, voor het nemen van een lijst met berichten als invoer en het retourneren van een modelbericht. De bibliotheek omvat uitbreidbaarheid waarmee de gemeenschap er bibliotheken bovenop kan bouwen en toegang heeft tot streaming-voltooiingen via IAsyncEnumerable<T>.

De OpenAI .NET API-bibliotheek wordt ondersteund op GitHub en zal up-to-date worden gehouden met de nieuwste functies van OpenAI, aldus Microsoft. De komende maanden zullen we doorgaan met het verzamelen van feedback, het verbeteren van de bibliotheek en het aanbieden van een stabiel NuGet-pakket. De OpenAI .NET API-bibliotheek is compatibel met .NET Standard 2.0-applicaties. Sommige codevoorbeelden in het OpenAI .NET API-bibliotheekdocument kunnen echter afhankelijk zijn van nieuwere taalfuncties. Develoeprs hebben een API-sleutel nodig om de OpenAI REST API aan te roepen.

Microsoft heeft vorige maand investeringen aangekondigd om het AI-ecosysteem voor .NET-developers uit te breiden. De aandacht voor AI omvatte end-to-end-scenario’s voor het bouwen van AI-compatibele applicaties, het omarmen van het AI-ecosysteem en integratie met clouddiensten.

zie hier voor het hele artikel