De programma en redactiecommissie van SDN wenst iedereen een hele fijne vakantie

De programma en redactiecommissie van SDN wenst iedereen een hele fijne vakantie. Wij zijn per 10 augustus weer terug!  Ondertussen kijken we nu al uit naar de SDN activiteiten voor het najaar. Waaronder natuurlijk natuurlijk de verwachte lancering van .Net 8  en de introductie  van .Net MAUI in .NET 8

.NET 8 Preview 5: verbeteringen en nieuwe functies

De.NET 8 Preview 5 brengt verbeteringen en updates voor metrische API’s, waaronder de introductie van de IMeterFactory-interface, die kan worden geregistreerd in DI-containers en kan worden gebruikt om Meter-objecten op een geïsoleerde manier te maken. Met deze functie kunnen aggregators van gepubliceerde metrische metingen differentiëren tussen de geaggregeerde waarden op basis van deze tags. Je kunt .NET 8 Preview 5 downloaden voor Linux, macOS en Windows.

Source Link-integratie

De.NET SDK bevat nu Source Link om de IDE-ervaring te verbeteren bij het inspecteren van Sourcelinked NuGet-pakketten. Het doel is om meer pakketten aan te moedigen om deze informatie standaard op te nemen, waardoor betere IDE-ervaringen voor ontwikkelaars worden gecreëerd.

Nieuwe.NET Libraries Analyzers

Analyzers zijn zoals in de SDK en de IDE ingebouwde codeerpartners die problemen herkennen en correcties voorstellen terwijl u code schrijft..NET 8 Preview 5 bevat verschillende nieuwe analysatoren en codefixers die ontwikkelaars helpen bij het verifiëren van correct en/of beter presterend gebruik van.NET Library API’s.

.NET MAUI in.NET 8 Preview 5: Kwaliteitsverbeteringen en bugfixes

 

Volgens David Ortinau, Principal Product Manager,.NET Multi-platform App UI, “.NET MAUI in.NET 8 Preview 5 is nu beschikbaar met veel bugs fixes en prestatieverbeteringen voor platformonafhankelijke app-ontwikkeling”.

De.NET Multi-platform App UI (MAUI) is een raamwerk waarmee native apps voor verschillende apparaten kunnen worden gemaakt met behulp van C# en XAML. MAUI, ontwikkelaars kunnen apps bouwen voor Android, iOS, macOS en Windows met één codebase.

De update omvat verbeteringen aan iOS Keyboard Scrolling, testverbeteringen, prestatieverbeteringen aan het {Binding}-mechanisme en de lay-out prestaties van labels op Android. Er zijn ook verschillende bugfixes geïmplementeerd, die problemen aanpakken zoals gebaren in Label Spans, problemen met toetsenbordinvoer, labelafkapping op iOS, problemen met CollectionView, ContentView RTL en meer.

Ontwikkelaars kunnen updaten hun.NET MAUI-project om 8.0.0-preview.5.8506 te gebruiken door eerst de.NET 8 Preview 5 SDK te installeren en vervolgens de.NET MAUI NuGet-pakketten in hun project bij te werken.